Hlavní strana » Recepty

Recepty


Mrkvový dort

 

Suroviny na 8 porcí

Doba přípravy přibližně 3 hodiny

 

Ingredience:

Těsto:

  • 4 vejce,
  •  1 hrnek oleje (i olivový ),
  •  1 hrnek třtinového cukru,
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička sirupu z agáve,
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké, špaldové  mouky,
  • 2 rovné lžičky kypřící sody,
  •  2 rovné lžičky prášku do pečiv a,
  •  1 /2 lžičky soli,
  • 2 lžičky skořice,
  • 3 hrnky nastrouhané nahrubo mrkve (8-10ks),
  •  1 hrnek posekaných,  vlašských ořechů.

 

Poleva a náplň:

  • 500g smetanový sýr (Lučina, Mascarpone),
  • 4 lžíce sirupu z agáve
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  •  šťáva z jednoho BIO citronu,
  • 2 lžíce čerstvého másla.

 

 

 

Vyšleháme vejce, cukr, extrakt a sirup. Přidáme suché přísady , olej. Nakonec mrkev a ořechy . Nalijeme do dortové formy  vymaštěné máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme cca 1 h  na 1 7 5stupnů. Dort necháme  vychladnout, podélně  jej rozpůlíme, natřeme 1 /3 polev y , přiklopíme a celý dort potřeme zbylou polevou.

Můžeme dle chuti dozdobit marcipánem, či ořechy. Doba přípravy dortu i s pečením , vychladnutím a namazáním je  okolo tří hodin. Nejlépe chutná druhý den.

Další možností přípravy je, z polovičního množství ingrediencí, těsto péct v formičkách na muffiny a servírovat jako takzvané cupcake, nebo právě muffiny.

 

Fotogalerie


Dýně Hokkaido s fazolkami azuki

 

-          3 cibule, nakrájené na půlměsíce

-          5 stroužků česneku, nakrájených na jemno

-          Bio olivový nebo avokádový olej s rozmarýnem

-          ¾ - 1 kg vydlabané dýně Hokkaido, nakrájené na kostky

-          koření – rozmarýn, tymián, oregano, ideální všechny čerstvé J

-          2 plechovky loupaných biorajčat

-          200 g uvařených fazolek azuki (70g sušené)

-          2 – 3 lžičky soli                 

 

Na olivovém oleji usmažte za občasného míchání cibuli a česnek. Cca po 5-7 minutách přidejte kostky dýně a hrstičku rozmarýnu, tymiánu a oregana – pokud jsou sušené, tak 1,5 lžičky od každého druhu, vše promíchejte s olejem, osolte a chvíli restujte.

Přidejte loupaná rajčata i se šťávou, promíchejte a duste pod pokličkou do změknutí dýně, tj. cca 30-40 minut podle velikosti kostek a druhu dýně. Během dušení přidejte uvařené azuky, je důležité, aby se chvíli společně povařily a nasákly všechny chutě, nejlépe cca po 20 minutách vaření dýně.

Dochuťte dle potřeby česnekem, čerstvě mletým pepřem a olivovým olejem.

Jezte jen tak nebo s chlebem, kuskusem, polentou, jahelným knedlíkem nebo s těstovinami.

 Jídlo můžete posypat opraženými dýňovými semínky nebo ovčím sýrem, pokapat konopným olejem či posypat loupanými konopnými semínky.

 

Fotogalerie


Děkujeme firmě Coutry Life za tyto úžasné recepty. Všechny suroviny na tyto velmi chutné a zdravé pokrmy můžete zakoupit v naší prodejně. Po najetí myši na jednotlivé obrázky se vám zobrazí název receptu a pak už stačí jen rozkliknout. Přejeme vám dobrou chuť.

Fotogalerie

cyzrnový kotlík tagine s datlemy a dýní indická polévka z červené řepy rizoto s fazolemi adzuki quinoový salát štavnaté flapjacky celozrné palačinky s banánem a datlovým sirupem hrstková polévka se zeleninou čínská shoyu polévka s shitake a rýží hořčično-medová zálivka s olivovým olejem jáhlové kuličky s kokosem bulgurové rizoto se zeleninou, tempehem a smetanou Provamel toskánská fazolová polévka konopný hummus quiche s pohankou, tempehem a smetanou Provamel zeleninové špaldoto s opraženou slunečnicí ovocný chléb rostlinný cheesecake s jahodami pinto salátek jablečné muffiny s rozinkami dýňová pomazánka s chia semínky a piniemi chia cookies arašídové sušenky mrkvová tofu pomazánka wrap s falešnou vajíčkovou pomazánkou a řeřichou nudlový salát s řasou Wakame tofumisu ovesná kulajda velikonoční nádivka s tofu rostlinné kari

Strana 1 2

Stránkovat po:

KALENDÁŘ AKCÍ AKTUALITY

Zboží v akci