Hlavní strana » Zdravé stravování

Zdravé stravování


Vícezrnné pečivo není celozrnné!

Vícezrnné pečivo není celozrnné!

Názvy pečiva bývají často matoucí, ne totiž každé tmavší pečivo je celozrnné.  Je běžnou praxí, že pečivo tmavé barvy bývá upečeno z bílé mouky a je jen obarveno karamelem nebo praženým žitem či ječmenem. Takové však nesmí být pojmenováno jako celozrnné...


Obiloviny a mouky

Obiloviny a mouky

Mezi obiloviny řadíme pšenici (špaldu, jednozrnku a dvouzrnku), oves, ječmen, žito, jáhly, rýži, kukuřici, pohanku, quinou a amarant...


Kvásek a kváskový chléb

Kvásek a kváskový chléb

Kváskový chléb, zvlášť když je upečený z celozrnné mouky v biokvalitě, je král mezi chleby. Má specifickou nakyslou chuť, je lépe stravitelný a má vyšší výživovou hodnotu...


Strana 1 2

KALENDÁŘ AKCÍ AKTUALITY

Zboží v akci