Adresa:
DEJSIBIO s.r.o.
Nám. Svobody 1373/11, 586 01 Jihlava
Horní 181, 580 01 Havlíčkův Brod

Telefon:
(+420)  725 179 312
(+420)  725 171 199

Provozní doba:
Po – Pá 7:30 – 17:30
So 9:00 – 12:00

Zahřeje na těle i na duši. Může být vegetariánským pokrmem, po přidání kuřecích nudliček potěší i masožravce. Jeho příprava je snadná a rychlá, pokud víte jak na to. Nejenom, že Vás zachutná, hrozí zde velké riziko závislosti. 🙂

Ingredience pro 4 osoby

Doba přípravy: 45 min (pokud máme připravené dýňové pyré)

Suroviny:

 

 

Ve větším hrnci si rozpustíme lžíci másla a přihodíme hrst šalvěje, necháme jí opéct a vyjmeme, nevyhazujeme! Poté přidáme lžíce oleje, který promícháme s máslem, aby se nám nepřepalovalo. Až se olej rozehřeje, přidáme najemno nasekanou cibuli a na nudličky nakrájené, okořeněné kuřecí maso (sůl a zázvor úplně stačí). Prudce orestujeme a podlijeme vínem, které následně necháme odpařit. Připravíme si rýži, kterou si na sítu řádně propláchneme vodou, poté přidáme k masu a cibuli a promícháme. Zalijeme jednou třetinou vývaru a necháme vařit, až se vývar odpaří a vsákne, přilejeme druhou třetinu a tak to pokračujeme, do té doby, než není rýže měkká. Na závěr do rizota přidáme lžíci másla na zjemnění, parmazán, šalvěj, kterou jsme si hned na začátku opekli a konečně přidáváme to nejdůlěžitější- dýňové pyré. Celou směs promícháme, necháme rozpustit sýr a servírujeme. Třešničkou na dortu je posypaní rizota parmazánem a zakápnutí dýňovým olejem.

Více se o dýni dozvíte v našem článku dýně Hokkaidó.