O ZDRAVÉM STRAVOVÁNÍ

Zdravé stravování…

Citrusový pektin - skvělý pomocník při domácím želírování
Citrusový pektin - skvělý pomocník při domácím želírování
Tento pektin (nažloutlý prášek) je úžasné zahušťovadlo, pomocí kterého se džemy, marmelády, želé, sirupy apod. obejdou bez chemie, spousty cukru či jiných podřadných sladidel a…
Extrakt z grepového jadérka
Extrakt z grepového jadérka
Extrakt z grapefruitových jader je účinný přípravek pro hubení bakterií a choroboplodných zárodků. Zpomaluje jejich další množení a tím také léčí. Dle výsledků laboratorních testů…
Lotosový kořen, zázrak, který možná neznáte?
Lotosový kořen, zázrak, který možná neznáte?
Znáte lotosový kořen? Jde o rostlinu – zeleninu, která vyrůstá v bahně rybníků, kde do sebe přijímá velké množství nenahraditelných minerálních látek. Pochází z Indie,…
Lněný olej, koncentrace zdraví
Lněný olej, koncentrace zdraví
Lněný olej, nejbohatším zdrojem rostlinných chemikálií Mastné kyseliny omega-3 jsou éterické oleje, jež naše tělo potřebuje pro správnou funkci. Len je rovněž nejbohatším zdrojem rostlinných…
Arganový olej- elixír mládí z Maroka
Arganový olej- elixír mládí z Maroka
Plnohodnotný arganový olej se získává ze semen plodů arganových stromů rostoucích na jihozápadě Maroka. Jiná oblast, kde by se dala tato plodina získat již neexistuje a…
Matcha tea, výtečný 100% zelený čaj
Matcha tea, výtečný 100% zelený čaj
Matcha tea je 100% zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek a při jehož výrobě nedochází k fermentaci ani slučování s barvivy a konzervačními látkami. Je to nejkvalitnější…
Ghí- přepuštěné máslo
Ghí- přepuštěné máslo
Podle ajurvédy (starověké indické medicíny) se jedná o vůbec nejlepší tuk proč člověka. Zakládá si na tom, že ghí je velmi dobře stravitelné, nepřepaluje se…
Kokosový olej
Kokosový olej
Základní funkci plní kokosový olej samozřejmě v kuchyni. Je jedním ze zástupců rostlinných tuků, které se při vyšších teplotách nepřepalují. Je tedy vhodný k vaření, pečení a především smažení.…
Dýně Hokkaidó
Dýně Hokkaidó
S podzimem přichází i období sklizně dýní, které mají v kuchyni všestranné využití. Můžeme se setkat s odlišnými druhy dýní, jako je například máslová dýně, dýně obecná,…
Celozrnná mouka
Celozrnná mouka
Specialistou na kvalitní celozrnné biomouky v České republice je firma PRO-BIO Staré Město pod Sněžníkem, která má svůj mlýn a velkou pozornost věnuje čištění zrn před…
Vícezrnné pečivo není celozrnné!
Vícezrnné pečivo není celozrnné!
Názvy pečiva bývají často matoucí, ne totiž každé tmavší pečivo je celozrnné.  Je běžnou praxí, že pečivo tmavé barvy bývá upečeno z bílé mouky a je…
Obiloviny a mouky
Obiloviny a mouky
Mezi obiloviny řadíme pšenici (špaldu, jednozrnku a dvouzrnku), oves, ječmen, žito, jáhly, rýži, kukuřici, pohanku, quinou a amarant. Rozdíl mezi celozrnnou a bílou moukou. Bílá…
Kvásek a kváskový chléb
Kvásek a kváskový chléb
Počátek Historické prameny uvádějí, že to byli starověcí Egypťané, kteří „objevili” pečení kynutého chleba. Všimli si, že mouka smíchaná s vodou začne po několika dnech…