Adresa:
DEJSIBIO s.r.o.
Nám. Svobody 1373/11, 586 01 Jihlava
Horní 181, 580 01 Havlíčkův Brod

Telefon:
(+420)  725 179 312
(+420)  725 171 199

Provozní doba:
Po – Pá 7:30 – 17:30
So 9:00 – 12:00

Matcha tea je 100% zelený čaj, který je rozemletý na jemný prášek a při jehož výrobě nedochází k fermentaci ani slučování s barvivy a konzervačními látkami. Je to nejkvalitnější zelený čaj na světě, který 800let zůstával tajným a privilegovaným nápojem mezi japonskou elitou a který až teprve teď v 21. stolení zažívá svou revoluci.

Výjimečné je jak pěstování tohoto čaje, tak jeho zpracování. Čtyři týdny před sklizní se pole zakryje speciálními plachtami a rostlina roste téměř v úplné tmě a kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Kvalitní Matchu poznáte nejen podle sytě zelené barvy, ale také podle nasládlé a jemné chuti. Sběr čaje probíhá na začátku května. I v této době jsou listy, které se na Matchu používají trhány výhradně ručně. Ihned po sběru jsou listy přenesené do továrny, kde začíná dlouhá cesta přeměny surových listů na absolutně jemný prášek.

Co dělá Matcha tak výjimečným? Za prvé obrovské množství antioxidantů (dva šálky denně, pokryjí potřebnou denní dávku antioxidantů), které zpomalují stárnutí buněk, napomáhají snižování tělesné hmotnostizrychlují metabolismu a zabraňují ukládání tuků. Pouze jeden šálek čaje Matcha má stejné nutriční hodnoty jako deset šálků zeleného čaje. Matcha také obsahuje kofein, který se na rozdíl od kofeinu, který konzumujeme například v kávě, uvolňuje do krve postupně. Také snižuje hladinu glukózy v krvi (proto není vhodné pít ho nalačno). Samotný čaj Matcha neobsahuje žádný cukr, tudíž nenavyšuje glykemický index a stává se tady ideální nápojem při aktivním životě a redukci váhy. Také vám pomůže se snižováním cholesterolu v krvi a pokaždé když potřebujete doplnit energii a zvýšit soustředění.

Čaj Matcha je ojedinělý i  ve způsoby přípravy, z čaje lze připravovat široké množství studených a teplých nápojů a své využití najde i v kuchyni. Více hledejte na: http://www.matchatea.cz/recepty/