Dýňová polévka s červenou čočkou

 

Ingredience na: 6 porcí

Doba přípravy: 30 min

Suroviny:

Červenou čočku propláchneme a necháme okapat na sítu. Na oleji, nebo přepuštěném másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli hodně do hněda (až 10min). Poté k cibuli přidáme koření, okapanou čočku a promícháme, aby se každé zrníčko obalilo v oleji a koření. Nakonec přidáme pečenou dýni, kterou jsem si předem připravili, dle základního receptu  a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, poté přidáme bylinky a vaříme přibližně 20 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud máte čas, dotáhněte polévku k dokonalosti a přepasírujte jí.  Servírujeme s opraženými semínky tykve a dýňovým olejem.  Pokud chcete, můžete polévku zjemnit živočišnou, či rostlinou smetanou.

 

Více se o dýni dozvíte v našem článku dýně Hokkaidó.