Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

 

Ingredience na: 6 porcí

Doba přípravy: 30 min

Suroviny:

  • 500 g pečené dýně
  • 150 g červené čočky, loupané, půlené
  • 1 větší cibule
  • 3 lžíce olivového oleje, nebo ghí
  • 2 lžičky soli
  • 1,5 litru vývaru
  • hrst čerstvého, nebo sušeného tymiánu (ideálně citrónového)
  • hrst rozmarýnu
  • 1 zeleninový bujón v BIO kvalitě
  • česnek
  • citrónová šťáva
  • chilli, nebo kari (nemusí být)
  • dýňová semínka, nebo dýňový olej k podávání

Červenou čočku propláchneme a necháme okapat na sítu. Na oleji, nebo přepuštěném másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli hodně do hněda (až 10min). Poté k cibuli přidáme koření, okapanou čočku a promícháme, aby se každé zrníčko obalilo v oleji a koření. Nakonec přidáme pečenou dýni, kterou jsem si předem připravili, dle základního receptu  a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu, poté přidáme bylinky a vaříme přibližně 20 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud máte čas, dotáhněte polévku k dokonalosti a přepasírujte jí.  Servírujeme s opraženými semínky tykve a dýňovým olejem.  Pokud chcete, můžete polévku zjemnit živočišnou, či rostlinou smetanou.

 

Více se o dýni dozvíte v našem článku dýně Hokkaidó.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *