Adresa:
DEJSIBIO s.r.o.
Nám. Svobody 1373/11, 586 01 Jihlava
Horní 181, 580 01 Havlíčkův Brod

Telefon:
(+420)  725 179 312
(+420)  725 171 199

Provozní doba:
Po – Pá 7:30 – 17:30
So 9:00 – 12:00

Podle ajurvédy (starověké indické medicíny) se jedná o vůbec nejlepší tuk proč člověka. Zakládá si na tom, že ghí je velmi dobře stravitelné, nepřepaluje se a také neobsahuje žádné alergeny, jako jsou laktóza, kasein, mléčné sušiny a sůl. Navíc je nabyté spoustou minerálů jako sodíkem, draslíkem, vápníkem, fosforem, hořčíkem a železem v kombinaci s vitamínem A, E, které jsou obsažené v kyselině máselné a působí mimo jiné protivirově a protirakovinnými vlastnostmi.

Ghí jako potravina je považováni za elixír života, neboť má regenerační a omlazující účinek.  Posiluje obranyschopnost a celkovou detoxikaci organismu, včetně látkové výměny. Také je vědecky dokázáno, že dlouhodobé používání ghí snižuje hladinu cholesterolu v krv a díky harmonizaci vnitřního prostředí žaludku napomáhá trávení. Podporuje nervovou soustavu, napomáhá posilovat mozkové buňky a zlepšovat paměť.

Použití přepuštěného másla je velmi širokospektré, ale vhledem k jeho vlastnosti zachování stability mléčných kyselin, i při vysokých teplotách, je ideální pro smažení a pečení. Také ho můžete použít pro zjemnění polévek, omáček, pomazánek, či kaší a desertů. V tuhém stavu je vhodné na chléb a ostatní pečivo. Ghí se rovněž využívá ke kosmetickým účelům. Zastane funkci masážního oleje, vhodného i pro kojence, pleťového krému, tělového mléka a také pomocníka v domácnosti při drobných poraněních, spáleninách apod., protože stejně jako aloe vera, či levandule a tea tree pomáhá zmírňovat následky mechanického poškození kůže a předchází tvorbě puchýřů a jizev.

Pomyslnou třešničkou na dortu je jeho lahodná chuť a vůně a fakt, že ghí má velice dlouhou trvanlivost (někteří výrobci dokonce neuvádějí datum exspirace) a to nevyžaduje žádné chlazení, což oceníte především teď v čase letních dovolených.