Mrkvový dort

Mrkvový dort

Suroviny na 8 porcí

Doba přípravy přibližně 3 hodiny

Ingredience:

Těsto:

  • 4 vejce,
  •  1 hrnek oleje (i olivový ),
  •  1 hrnek třtinového cukru,
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička sirupu z agáve,
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké, špaldové  mouky,
  • 2 rovné lžičky kypřící sody,
  •  2 rovné lžičky prášku do pečiv a,
  •  1 /2 lžičky soli,
  • 2 lžičky skořice,
  • 3 hrnky nastrouhané nahrubo mrkve (8-10ks),
  •  1 hrnek posekaných,  vlašských ořechů.

Poleva a náplň:

  • 500g smetanový sýr (Lučina, Mascarpone),
  • 4 lžíce sirupu z agáve
  • 1 lžička vanilkového extraktu,
  •  šťáva z jednoho BIO citronu,
  • 2 lžíce čerstvého másla.

Vyšleháme vejce, cukr, extrakt a sirup. Přidáme suché přísady , olej. Nakonec mrkev a ořechy . Nalijeme do dortové formy  vymaštěné máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme cca 1 h  na 1 7 5stupnů. Dort necháme  vychladnout, podélně  jej rozpůlíme, natřeme 1 /3 polev y , přiklopíme a celý dort potřeme zbylou polevou.

Můžeme dle chuti dozdobit marcipánem, či ořechy. Doba přípravy dortu i s pečením , vychladnutím a namazáním je  okolo tří hodin. Nejlépe chutná druhý den.

Další možností přípravy je, z polovičního množství ingrediencí, těsto péct v formičkách na muffiny a servírovat jako takzvané cupcake, nebo právě muffiny.

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *