Adresa:
DEJSIBIO s.r.o.
Nám. Svobody 1373/11, 586 01 Jihlava
Horní 181, 580 01 Havlíčkův Brod

Telefon:
(+420)  725 179 312
(+420)  725 171 199

Provozní doba:
Po – Pá 7:30 – 17:30
So 9:00 – 12:00

Plnohodnotný arganový olej se získává ze semen plodů arganových stromů rostoucích na jihozápadě Maroka.

Jiná oblast, kde by se dala tato plodina získat již neexistuje a z toho vyplývá jedno z pravidel pro koupi kvalitního oleje: země původu vždy musí být Maroko. Sběr plodů a příprava oleje se provádí ručně, semena jsou lisována za studena. Na výrobu 1 litru čistého oleje je potřeba až 30 kg plodů a lisování probíhá 100 hodin. Jistě už chápete, proč je arganový olej jeden z nejdražších na světě.

Investice se však skutečně vyplatí. Obsahuje až 80% esenciálních mastných kyselin, hlavně Omega -3 a Omega-6, přírodní karotenoidy, které chrání oči a kůži před UV zářením a působením volných radikálů. Brzdí růst rakovinotvorných buněk, stimuluje přirozené funkce buněk a stává se tak velmi silným antioxidantem. Dokonale chrání pokožku před vnějšími vlivy a to především díky vysokému množství vitamínu E . Přímo působí na tvorbu kolagenu a elastinu, které jsou velmi důležité pro prevenci vzniku vrásek, ať už vlivem stárnutí, nebo strií při těhotenství, či hubnutí. Snižuje vylučování kožního mazu a má antiseptické účinky, což znamená, že je jedním z mála stoprocentních olejů, které jsou vhodné i pro smíšenou, mastnou až aknózní pleť. Také tlumí projevy lupenky a ekzémů. Pleť ale není jediným místem kde arganový olej využijete. Výborně totiž regeneruje poškozenou strukturu vlasů, obnovuje jejich lesk, dodává jim ztracenou vitalitu, posiluje křehké a lámavé nehty. Olej lisovaný z plodů argánie trnité, obsahuje opravdu velké množství látek, které příznivě působí na krásu, ale také se zásadním dopadem na lidské zdraví, především díky tomu, že účinně posiluje imunitní systém.

Na našich prodejnách ho najdete hned v několika formách. Za prvé jako stoprocentní olej v různých objemech, od různých výrobců, vždy ale v té nejvyšší kvalitě. Dále jako doplněk stravy v kapslích určených především k vnitřnímu užití, anebo jako účinnou složku hned několika kosmetických přípravků.